Ανδρική Μεγαλομαστία και Λύσεις

 In Άντρας Γυναικομαστία, Άντρας Λιποαναρρόφηση, Άρθρα

Η ανδρική μεγαλομαστία μπορεί να έχει παθολογικά αίτια ή να οφείλεται στην συσσώρευση λίπους. Σε κάθε περίπτωση το αντίκτυπο στην ψυχολογία του άνδρα, είναι το ίδιο. Η ύπαρξη του υπερτροφικού στήθους δημιουργεί αισθήματα ανασφάλειας στον άνδρα, ο οποίος ο σχηματίζει μία αρνητική εικόνα για τον εαυτό του, ενώ δεν είναι σπάνια η δημιουργία δυσλειτουργιών στις διαπροσωπικές, αλλά και στις κοινωνικές του σχέσεις. Έτσι, ο άνδρας μπορεί να αισθάνεται αμηχανία στην παραλία, κατά τις προσωπικές του στιγμές και είναι πιθανό να αποφεύγει κάποιες κοινωνικές περιστάσεις που τον κάνουν να νιώθει άβολα λόγω του υπερμεγέθους στήθους.

Προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη θεραπευτική μέθοδος αντιμετώπισης είναι πολύ σημαντική η διάγνωση, δηλαδή τι ακριβώς συμβαίνει και υπάρχει υπερτροφία και ποια τα αίτια. Το πρώτο βήμα λοιπόν προς την λύση του προβλήματος είναι η επίσκεψη στον ειδικό γιατρό. Ο γιατρός θα διαγνώσει αν πρόκειται για γυναικομαστία ή ψευδή γυναικομαστία-λιπομαστία. Η πάθηση που είναι γνωστή ως γυναικομαστία οφείλεται σε ενδοκρινολογικές διαταραχές και αφορά στην υπερτροφία του μαζικού αδένα. Στην δεύτερη περίπτωση η υπερτροφία οφείλεται στη συσσώρευση λίπους και στην κληρονομικότητα. Έτσι συνήθως από λιπομαστία πάσχουν υπέρβαρα άτομα, τα οποία ακόμη κι αν έχουν προχωρήσει σε απώλεια βάρους, η εικόνα του στήθους τους μπορεί να μην έχει βελτιωθεί όσο θα ήθελαν.

Για την λιπομαστία υπάρχουν διάφορες τεχνικές που μπορούν να ακολουθηθούν, με κύρια την λιποαναρρόφηση. Η διαδικασία της λιποαναρρόφησης πλέον έχει εξελιχθεί εντυπωσιακά και η ανάρρωση είναι ταχύτατη (έως 1 εβδομάδα αποθεραπεία). Για παράδειγμα το vaser lipo, μία τεχνική που χρησιμοποιεί την τεχνολογία των υπερήχων για την ρευστοποίηση του λίπους, είναι γρήγορη, δεν συνδέεται με πόνο και πέρα από την απομάκρυνση του περιττού λίπους, δίνει την δυνατότητα στον χειρουργό να βελτιώσει παράλληλα και το σχήμα του ανδρικού στέρνου. Εάν παράλληλα με το λίπος υπάρχει και μεγάλου βαθμού χαλάρωση τότε είναι πιθανό να χρειαστεί να απομακρυνθεί και το τμήμα του περιττού δέρματος ώστε το στέρνο να είναι σφριγηλό και νεανικό.

Εάν διαγνωσθεί γυναικομαστία τότε το άτομο θα πρέπει να παρακολουθείται για μία περίοδο από ενδοκρινολόγο και να λάβει φαρμακευτική αγωγή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού του. Η χειρουργική προσέγγιση σε περιπτώσεις γυναικομαστίας ακολουθείται όταν η συντηρητική αγωγή αποτυγχάνει και το πρόβλημα επιμένει για πάνω από δύο συναπτά έτη. Η επέμβαση περιλαμβάνει μείωση του μαζικού αδένα και αφαίρεση του περιττού δέρματος.

Όλες οι επεμβατικές επιλογές είναι απόλυτα ασφαλείς και σε γρήγορο χρόνο το άτομο επανέρχεται στην καθημερινότητά του και τις συνήθειες δραστηριότητές του. Αυτό που το άτομο θα πρέπει να γνωρίζει είναι η πιθανή δημιουργία σημαδιών από την επέμβαση, τα οποία όμως είναι αμελητέα συγκριτικά με τα συνολικά οφέλη που προσφέρει στον άνδρα το τελικό αποτέλεσμα. Το περίγραμμα του σώματος αλλάζει, το στέρνο είναι πλέον αρρενωπό και ελκυστικό και βελτιώνεται κατακόρυφα η ψυχολογία του άνδρα.

 

 

megalomastia

Ολες οι επεμβατικές επιλογές είναι απόλυτα ασφαλείς και σε γρήγορο χρόνο το άτομο επανέρχεται στην καθημερινότητά του και τις συνήθειες δραστηριότητές του. Αυτό που το άτομο θα πρέπει να γνωρίζει είναι η πιθανή δημιουργία σημαδιών από την επέμβαση, τα οποία όμως είναι αμελητέα συγκριτικά με τα συνολικά ωφέλη που προσφέρει στον άνδρα το τελικό αποτέλεσμα. Το περίγραμμα του σώματος αλλάζει, το στέρνο είναι πλέον αρεενωπό και ελκυστικό και βελτιώνεται κατακόρυφα η ψυχολογία του άνδρα.

 

Recommended Posts