Ελεύθερος Τύπος (6.11): 2 top θεραπείες για σφριγηλό δέρμα!

 In Uncategorized

Ελεύθερος Τύπος (6.11): 2 top θεραπείες για σφριγηλό δέρμα!

Υπάρχουν διάφορες μη επεμβατικές θεραπείες για την καταπολέμηση έως και την εξάλειψη των ρυτίδων του προσώπου. Τι γίνεται όμως με την ανεπιθύμητη χαλάρωση που μαρτυρά την ηλικία μας ή μας προσθέτει χρόνια? Έως πρόσφατα η χειρουργική λύση ήταν μονόδρομος για να κατακτήσουμε ένα λείο, σφιχτό και νεανικό δέρμα. Η εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης όμως μας κλείνει το μάτι πονηρά. Ας δούμε τις δύο μεθόδους που εξαλείφουν την χαλάρωση και προσφέρουν μοναδικά σφριγηλό δέρμα.

Nήματα PDO 

Η πιο πρωτοποριακή θεραπεία για την αντιμετώπιση της επιδερμικής χαλάρωσης δεν είναι άλλη από τα νήματα PDO. Τι είναι αυτά; Πρόκειται για βιοαπορροφήσιμα νήματα τα οποία εισάγονται με την βοήθεια λεπτών βελόνων κάτω από το δέρμα. Με τα νήματα ο γιατρός σχηματίζει ένα πλέγμα το οποία επιτυγχάνει την ανόρθωση των μαλακών ιστών του προσώπου και του λαιμού και δρα ως ένα φυσικό lifting. Με την σταδιακή διάσπασή των νημάτων το δέρμα παράγει νέο κολλαγόνο το οποίο προσφέρει extra σύσφιξη και ανόρθωση της επιδερμίδας.

Fraxel laser  

Από την άλλη η απάντηση της τεχνολογίας στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης είναι το fraxel laser. Οι ακτίνες του  fraxel στοχεύουν με μεγάλη ακρί­βεια χιλιάδες μικροσκοπικές περιοχές της επιδερμίδας και επιτυγχάνει την απομάκρυνση των γερασμένων κυττάρων χωρίς να επηρεάζουν τις επιφανειακές στοιβάδες του δέρματος. Τα αλλοιωμένα κύτταρα αντικαθίστανται με νέα υγιή κύτταρα. Παράλληλα, μέσω της διέγερση των ινοβλαστών η οποία οδηγεί στην ανάπλαση του κολλαγόνου, το fraxel συμβάλει στην σύσφιξη του δέρματος του προσώπου.