Ανορθωση Χεριων – Βραχιονοπλαστικη

Τι να περιμένετε μετά την ανορθωση χεριών

Μετά την επέμβαση

Κατά την περίοδο της αποθεραπείας από την ανόρθωση χεριών, στα σημεία των τομών θα εφαρμοστούν παροχετεύσεις για την συλλογή των υγρών, γάζα γύρω από τις τομές, ενώ θα σας συσταθεί να φοράτε ένα ειδικό ελαστικό επίδεσμο που αποσκοπεί στην ελαχιστοποίηση του οιδήματος. Τον ελαστικό επίδεσμο επιβάλλεται να φοράτε καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, για το διάστημα που θα ορίσει ο γιατρός σας, και να τον αφαιρείται μόνο στο μπάνιο.

Ο γιατρός σας θα σας δώσει συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς να φροντίσετε τις τομές, ποια φάρμακα να λάβετε, και ποιες κινήσεις θα πρέπει να αποφεύγετε. Για παράδειγμα θα πρέπει να αποφεύγετε να ανασηκώνετε τα χέρια σας και να σηκώνετε αντικείμενα άνω των δύο κιλών για ένα διάστημα από μερικές ημέρες έως κάποιες εβδομάδες.

Τα ράμματα θα αφαιρεθούν μετά από 2 με 2,5 εβδομάδες. Σε αυτό το διάστημα θα είστε σε θέση να επιστρέψετε σε ήπια καθημερινή δραστηριότητα, ενώ σε περίπου 6 εβδομάδες θα έχετε αναρρώσει πλήρως από την επέμβαση.

Πολύ σύντομα θα μπορείτε να φοράτε κοντομάνικες μπλούζες και να νιώθετε αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

Πως θα είναι οι ουλές μετά την ανορθωση χεριών

 

Μετά την ανορθωση χεριών  θα υπάρχει μια επιμήκης ουλή από την μασχάλη μέχρι τον αγκώνα, στο εσωτερικό του χεριού σας, η οποία θα είναι σε σχήμα –Ζ-. Όπως συμβαίνει με όλες τις χειρουργικές τομές, η ουλή αρχικά θα είναι έντονη και κόκκινη (3 μήνες – 1 χρόνο). Με την πάροδο του χρόνου θα ξεθωριάσει σημαντικά αλλά ποτέ δεν θα εξαφανιστεί εντελώς. Ο πλαστικός χειρουργός θα φροντίσει η τομή να μην είναι εμφανής παρά μόνο όταν ανυψώνεται τα χέρια σας. Για την καλύτερη επούλωση των τομών είναι σημαντικό να αποφεύγεται να σηκώνετε βάρος και να σηκώνετε ή να κινείτε τα χέρια σας συχνά κατά την περίοδο της ανάρρωσης. Οι χειρουργικές τομές όταν δεν υπόκεινται σε τριβή ή κίνηση επουλώνονται καλύτερα και πιο γρήγορα.