Ανορθωση Χεριων – Βραχιονοπλαστικη

Πως γίνεται η ανόρθωση χεριών;

 

Ανορθωση χεριών – Τύποι αναισθησίας

Κατά την επέμβαση ανόρθωσης χεριών η  αναισθησία που θα πραγματοποιηθεί θα είναι είτε η ενδοφλέβια καταστολή, είτε η γενική αναισθησία. Ο γιατρός θα επιλέξει την κατάλληλη αναισθησία για την περίπτωσή σας. Η επιλογή του είδους της αναισθησίας βασίζεται ανάμεσα σε άλλα κριτήρια και στις τυχόν συμπληρωματικές επεμβάσεις που θα εκτελεστούν παράλληλα. Η αναισθησία όταν πραγματοποιείται από έμπειρο αναισθησιολόγο, σε κατάλληλα εξοπλισμένη κλινική είναι μία εξαιρετικά ασφαλής διαδικασία.

 

Ανόρθωση χεριών – Επέμβαση

Κατά την διάρκεια της επέμβασης θα βρίσκεστε σε ύπτια θέση, με ανασηκωμένα τα χέρια ώστε ο γιατρός να έχει πρόσβαση στο εσωτερικό των χεριών σας. Ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί μία τομή που εκτείνεται από τον αγκώνα έως την μασχάλη και μία δεύτερη μικρότερη τομή ακριβώς στο σημείο της μασχάλης. Εάν χρειάζεται ο γιατρός μπορεί να συμπεριλάβει και ένα τμήμα του θωρακικού τοιχώματος. Μέσω των τομών ο πλαστικός χειρουργός απομακρύνει την περίσσεια του δέρματος και αναδιαμορφώνει τον υποκείμενο υποστηρικτικό ιστό με εσωτερικά ράμματα. Κατόπιν η περιοχή συρράπτεται με απορροφήσιμα ή  τυπικά ράμματα στην τομή και τοποθετείται γάζα.

 

Ποιές είναι οι πιθανές επιπλοκές κατά την ανόρθωση χεριών;

Όπως συμβαίνει με κάθε χειρουργική επέμβαση, υπάρχει μια πιθανότητα επιπλοκών οι οποίες αποτρέπονται με την πρόληψη και εάν συμβούν είναι ιάσιμες:

  • Μόλυνση και Λοίμωξη. Η λοίμωξη προλαμβάνεται με την χρήση παροχετεύσεων οι οποίες αποστραγγίζουν την περιοχή από τις εκκρίσεις υγρών και εάν συμβεί αντιμετωπίζεται με αντιβιοτική αγωγή.
  • Θρόμβωση του αίματος. Η θρόμβωση του αίματος αποτελεί έναν σοβαρό αλλά σπάνιο δυνητικό κίνδυνο και οφείλεται στην ακινησία μετά την χειρουργική επέμβαση. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ξεκινήσετε σύντομα μετά την επέμβαση το ελαφρύ, καθημερινό περπάτημα και να φοράτε αντιθρομβωτικές κάλτσες.
  • Νέκρωση του δέρματος. Επίσης αποτελεί μία σπάνια επιπλοκή η οποία αφορά κυρίως τους καπνιστές. Αντιμετωπίζεται χειρουργικά με χρήση μοσχεύματος και προλαμβάνεται με την διακοπή του καπνίσματος κάποιους πριν και μετά την βραχιονοπλαστικη.
  • Μούδιασμα. Το μούδιασμα στην εσωτερική περιοχή των βραχιόνων συνήθως υποχωρεί σταδιακά από μόνο του. Σε διαφορετική περίπτωση ίσως χρειαστεί επαναληπτική επέμβαση για την διόρθωση του προβλήματος.
  • Συλλογή υγρού. Η συλλογή υγρού κάτω από το δέρμα στο μήκος της τομής είναι από τα πιο κοινά προβλήματα και προλαμβάνεται με την χρήση παροχετεύσεων. Όταν η συλλογή υγρού είναι μεγάλη γίνεται παρακέντηση, δηλαδή ο πλαστικός χειρουργός αναρροφά το συγκεντρωμένο υγρό με μία βελόνα. Είναι μία επιπλοκή που αντιμετωπίζεται εύκολα και δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα.

Ακολουθείστε τις προεγχειρητικές και μετεγχειρητικές οδηγίες του πλαστικού σας χειρουργού για να ελαχιστοποιήσετε τους πιθανούς κινδύνους.