Ανορθωση Χεριων – Βραχιονοπλαστικη

 

Ανόρθωση χεριών – Συμβουλευτείτε τον πλαστικο χειρουργο

Προετοιμασία για την ανορθωση χεριών

Το πρώτο ραντεβού

Αρχικά θα πρέπει να προγραμματίσετε μια προσωπική συνάντηση με τον πλαστικό σας χειρουργό. Στην συνάντηση θα μπορέσετε να συζητήσετε αναλυτικά τους στόχους και τις επιθυμίες σας. Να αναφέρετε τις ακριβείς σας προσδοκίες από την ανορθωση χεριών και να μην διστάσετε να εκφράσετε τυχόν φόβους και απορίες σχετικά με την επέμβαση. Ο πλαστικός χειρουργός θα σας κατατοπίσει πλήρως σχετικά με το τι να περιμένετε από την ανορθωση χεριών, ποια θα είναι τα μακροπρόθεσμα οφέλη και ποια τεχνική είναι η πιο σωστή για εσάς. Ακόμα θα διαμορφώσετε από κοινού με τον γιατρό το σχέδιο της θεραπείας σας. Κατά την πρώτη σας επίσκεψη λοιπόν θα πρέπει να δώσετε στον πλαστικό το ιατρικό σας ιστορικό όπου θα πρέπει να συμπεριλάβετε πληροφορίες σχετικά με:

  • Τυχόν προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις
  • Ιατρικές παθήσεις
  • Την ακριβή λίστα των φαρμάκων ή/και φυτικών συμπληρωμάτων που πιθανώς λαμβάνετε

Στην συνέχεια ο πλαστικός χειρουργός θα σας εξετάσει και θα συζητήσει μαζί σας για τους πιθανούς κινδύνους και τις επιπλοκές που μπορεί να συνδέονται με την ανορθωση χεριών.

 

Προετοιμασία για την ανορθωση χεριών

Ο γιατρός θα σας δώσει ένα φυλλάδιο με ακριβείς οδηγίες για το πώς να προετοιμαστείτε για τη χειρουργική σας επέμβαση. Οι προεγχειρητικές αυτές οδηγίες θα σας παρέχουν όλες τις πληροφορίες που πρέπει να έχετε πριν από την προκαθορισμένη ημερομηνία της πλαστικής χεριών, δηλαδή:

  • Κατευθυντήριες γραμμές για το φαγητό, το ποτό, το κάπνισμα, τις βιταμίνες, τα φάρμακα και οτιδήποτε θα πρέπει να λάβετε ή να αποφύγετε.
  • Τα συμπτώματα που χρειάζεται να παρακολουθείτε
  • Οδηγίες για τη μετεγχειρητική φροντίδα του εαυτού σας, όπως την αποφυγή άρσης βάρους και το περιορισμό της κινητικότητας των χεριών σας για ένα καθορισμένο διάστημα

Από την πλευρά σας θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες και να μεριμνήσετε για κάποιον φίλο/συγγενή που θα σας βοηθήσει στο σπίτι μετά από την επέμβαση. Είναι ακόμη σημαντικό να γνωρίζετε πως η ασφάλεια της τεχνικής σχετίζεται με την επιλογή της αναισθησίας και με την γενική κατάσταση της υγείας σας. Το ιδανικό για τον ασθενή να βρίσκεται σε όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση πριν από τη διαδικασία του χειρουργείου και να μην έχει καπνίσει για κάποιους μήνες.