Λιποαναρροφηση

Πως γίνεται η λιποαναρρόφηση;

 

Τύποι αναισθησίας

Οι τύποι αναισθησίας που χρησιμοποιούνται στην λιποαναρρόφηση  είναι η μέθη, η τοπική αναισθησία και η γενική αναισθησία.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η γενική αναισθησία χρησιμοποιείται έτσι ώστε να μπορείτε να κοιμηθείτε κατά την διάρκεια της επέμβασης. Η τοπική αναισθησία με μέθη (ενδοφλέβια νάρκωση) είναι επίσης μια συχνή επιλογή από τους ασθενείς.

Η λιποαναρρόφηση  όταν πραγματοποιείται από έμπειρο γιατρό και σε κατάλληλα εξοπλισμένη κλινική είναι ασφαλής. Όταν η επέμβαση γίνεται σε μεγάλη έκταση ή σε παραπάνω από μία περιοχές αυξάνεται ο κίνδυνος των επιπλοκών, είτε κατά την διάρκεια είτε μετά την επέμβαση. Επίσης ο κίνδυνος των επιπλοκών ελαχιστοποιείται όταν η λιποαναρρόφηση  δεν πραγματοποιείται στον ίδιο χρόνο με άλλες αισθητικές επεμβάσεις.

Λιποαναρρόφηση  – Διαδικασία

Με την χρήση ενός μικρού σωλήνα από ανοξείδωτο χάλυβα, που ονομάζεται κάνουλα (σωλήνας). Η κάνουλα συνδέεται με μία ισχυρή συσκευή (αντλία) αναρρόφησης και εισάγεται στο λίπος μέσω μικρών τομών στο δέρμα. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι τομές μπορεί να είναι τόσο μικρές ώστε να μην χρειάζεται η χρήση ραμμάτων. Η απομάκρυνση του λίπους επιτυγχάνεται καθώς ο σωληνίσκος της αναρρόφησης δημιουργεί μικροσκοπικές σήραγγες ενδιάμεσα από τα λιπώδη στρώματα. Τα μικροσκοπικά αυτά τούνελ, μετά την επέμβαση «καταρρέουν» και με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται το περίγραμμα  του σώματος.