Γυναικομαστια – Ανδρικη μεγαλομαστια

Τι να περιμένετε μετά την επέμβαση

αντρική μεγαλομαστία

 

Τι να περιμένετε την ημέρα του χειρουργείου

Η επέμβαση θα έχει διάρκεια 2,5 – 3 ώρες. Μόλις συνέλθετε από τη νάρκωση και ανακτήσετε τις δυνάμεις σας θα μπορέσετε να γυρίσετε στο σπίτι σας. Δεν απαιτείται συνήθως διανυκτέρευση.  Ο μετεγχειρητικός πόνος θα είναι μέτριος αλλά ανεξάρτητα από το πόσο πονάτε θα σας έχουν συνταγογραφηθεί παυσίπονα για να τα έχετε στην διάθεσή σας αν τα χρειαστείτε. Θα βιώσετε προσωρινή απώλεια της αίσθησης και ενδεχομένως μούδιασμα στην περιοχή του στήθους. Ακόμα θα υπάρχει προσωρινό οίδημα, μώλωπες και αίσθημα καψίματος.

 

Τι να περιμένετε τη πρώτη εβδομάδα από την επέμβαση

Θα νιώθετε δυσφορία για τις πρώτες 48 ώρες. Αν έχει γίνει χρήση παροχετεύσεων αυτές θα παραμείνουν για περίπου 3 ημέρες και θα αφαιρεθούν από τον πλαστικό σας χειρουργό στο πρώτο μετεγχειρητικό ραντεβού.

 

Οι επόμενες εβδομάδες από την επέμβαση

Κάποια στιγμή μεταξύ 7-10 ημερών θα σας αφαιρεθούν τα ράμματα. Για τις πρώτες 4-6 εβδομάδες μετά την επέμβαση θα φοράτε το ειδικό ένδυμα πίεσης. Θα πρέπει να αποφεύγετε όλες τις επίπονες δραστηριότητες και την άσκηση. Το πρήξιμο του στήθους θα έχει ελαττωθεί αισθητά.

 

Πως θα είναι οι ουλές

Οι ουλές θα είναι ορατές και κόκκινες τον πρώτο καιρό. Με την πάροδο των μηνών οι ουλές συρρικνώνονται και ξεθωριάζουν. Σε ένα έτος θα έχουν επουλωθεί πλήρως και αναλόγως το είδος της επέμβασης και το μέγεθος της τομής οι ουλές θα είναι δυσδιάκριτες ή ορατές.

 

Πόσο χρόνο θα διαρκέσει η αποθεραπεία από την επέμβαση

Η αρχική περίοδος αποκατάστασης είναι 7-10 ημέρες. Ο συνολικός χρόνος ανάκτησης ποικίλει από ασθενή σε ασθενή. Οι περισσότεροι ασθενείς αναμένεται να έχουν θεραπευτεί πλήρως σε 3-6 μήνες. Σε αυτό το διάστημα οι  μώλωπες, το μούδιασμα και το οίδημα έχουν πλέον υποχωρήσει πλήρως και τα τελικά αποτελέσματα είναι εμφανή. Το στέρνο θα είναι αρρενωπό, το περίγραμμα του στήθους σας κολακευτικό.

Διάρκεια των αποτελεσμάτων από την επέμβαση για την γυναικομαστία

Τα αποτελέσματα της υποδόριας μαστεκτομής είναι μόνιμα.