Γυναικομαστια – Ανδρικη μεγαλομαστια

 Γυναικομαστία Θεραπεία

 Γυναικομαστία Θεραπεία

Οι θεραπείες της γυναικομαστίας περιλαμβάνουν μία ποικιλία επεμβατικών μεθόδων όπως: υποδόρια μαστεκτομή, λιποαναρροφηση με laser ή υπερήχους και έναν συνδυασμό των τεχνικών αυτών. Η τεχνική που  θα επιλεχθεί τελικά για την μειωση στηθους θα καθοριστεί από την ανατομία σας, τον βαθμό και το είδος της γυναικομαστίας σας, τις συστάσεις του χειρουργού σας και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να έχετε.

Στην ψευδή γυναικομαστία: Πραγματοποιείται λιποαναρροφηση ή λιπογλυπτική για να αφαιρεθεί ο λιπώδης ιστός με αναρρόφηση με την βοήθεια μια πηγής αρνητικής πίεσης (αντλία ή σύριγγα). Συνήθως πραγματοποιείται με την μέθοδο tumescent για να μειωθεί η αιμορραγία.

Στην πραγματική γυναικομαστία: Αποκόπτεται ο αδένας του αρσενικού μαστού. Στην πραγματική γυναικομαστία ο ιστός δεν μπορεί να αναρροφηθεί.  Αφαιρείται μέσω χειρουργικής τομής η οποία εκτελείται στο κατώτερο τμήμα της θηλής (άλως)  δηλαδή μεταξύ του χρωματισμένου και κανονικού τμήματος του δέρματος.

Για τις περιπτώσεις όπου συναντάται ένας συνδυασμός ψευδούς γυναικομαστίας (λιπώδης ιστός) και πραγματικής γυναικομαστίας (ιστός του μαστού) η θεραπεία περιλαμβάνει χειρουργική προσέγγιση ταυτόχρονα με λιποαναρροφηση ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό περίγραμμα του ανδρικού στήθους.

 

Γυναικομαστία θεραπεία με λιποαναρροφηση (κλασσική)

Η λιποαναρροφηση απευθύνεται στους άνδρες με ελαφριά Γυναικομαστία ή λιπομαστια. Αρχικά χορηγείται η αναισθησία η οποία μπορεί να είναι τοπική , με ενδοφλέβια νάρκωση ή, σπανιότερα, γενική αναισθησία. Παράλληλα εγχέεται ενέσιμα ένα αλατούχο διάλυμα φυσιολογικού ορού στην περιοχή για να ελαχιστοποιηθεί ο πόνος και η αιμορραγία. Στην συνέχεια πραγματοποιείται μία μικρή τομή 2 mm  ελλειπτικού σχήματος στην κάτω πλευρά της θηλής (άλως) απ’ όπου εισάγεται ένα μικρός σωλήνας στο στρώμα του λίπους κάτω από το δέρμα. Ο σωλήνας αυτός είναι συνδεδεμένος με μία συσκευή αναρρόφησης η οποία ασκεί πίεση στην περιοχή, διασπά το λίπος και στην συνέχεια το αναρροφά. Η διαδικασία διαρκεί 1-2 ώρες.

Γυναικομαστία θεραπεία με laser λιποαναρροφηση

Όπως και με την παραδοσιακή λιποαναρροφηση χορηγείται η αναισθησία και πραγματοποιούνται μικροσκοπικές τομές στην περιοχή από όπου θα εισαχθεί η μικρή κάνουλα-αντλία αναρρόφησης. Η κάνουλα συνδέεται με την ηλεκτρική συσκευή αναρρόφησης. Το laser λειτουργεί υποβοηθητικά καθώς οι ιατρικές ακτίνες laser εστιάζουν στο στρώμα του λίπους στέλνοντας κύματα χαμηλής ενέργειας τα οποία υγροποιούν το λίπος διευκολύνοντας έτσι την αναρρόφησή του. Αφού το λίπος τήκεται,  χρησιμοποιείται μια μικρή κάνουλα για να απορροφήσει το υγροποιημένο πλέον λίπος.

Γυναικομαστία θεραπεία με λιποαναρροφηση και υπερήχους

Οι υπέρηχοι λειτουργούν και αυτοί υποβοηθητικά στην κλασσική διαδικασία της λιποαναρροφηση. Στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιείται μία ειδική κάνουλα η οποία δονείται με μεγάλη ταχύτητα παράγοντας υπερήχους οι οποίοι βοηθούν στην διάσπαση των κυττάρων του λίπους και κατόπιν στην αναρρόφησή τους.

Γυναικομαστία θεραπεία με υποδόρια μαστεκτομή

Η πλαστική χειρουργική επέμβαση με υποδόρια μαστεκτομή απευθύνεται στους άνδρες με μεγάλη γυναικομαστία, όπου είναι διευρυμένος ο αδενικός ιστός και στην λιπομαστια όπου το ανδρικο στηθος παρουσιάζει υπερτροφία.