Ανορθωση εσω επιφανειας μηρου (thigh lift)

Ανόρθωση μηρών – Συμβουλευτείτε τον πλαστικο χειρουργο

Προετοιμασία για την ανόρθωση μηρών

Το πρώτο ραντεβού

Αρχικά θα πρέπει να προγραμματίσετε μια προσωπική συνάντηση με τον πλαστικό σας χειρουργό. Στην συνάντηση θα μπορέσετε να συζητήσετε αναλυτικά τους στόχους και τις επιθυμίες σας. Να αναφέρετε τις ακριβείς σας προσδοκίες από την ανορθωση μηρών και να μην διστάσετε να εκφράσετε τυχόν φόβους και απορίες σχετικά με την επέμβαση. Ο πλαστικός χειρουργός θα σας κατατοπίσει πλήρως σχετικά με το τι να περιμένετε από την ανορθωση, με ποια τεχνική θα πραγματοποιηθεί η επέμβαση και ποια θα είναι τα μακροπρόθεσμα οφέλη. Ακόμα θα διαμορφώσετε από κοινού με τον γιατρό το σχέδιο της θεραπείας σας. Κατά την πρώτη σας επίσκεψη λοιπόν θα πρέπει να δώσετε στον πλαστικό το ιατρικό σας ιστορικό όπου θα πρέπει να συμπεριλάβετε πληροφορίες σχετικά με:

  • Τυχόν προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις
  • Ιατρικές παθήσεις
  • Την ακριβή λίστα των φαρμάκων ή/και φυτικών συμπληρωμάτων που πιθανώς λαμβάνετε

Στην συνέχεια ο πλαστικός χειρουργός θα σας εξετάσει και θα συζητήσει μαζί σας για τους πιθανούς κινδύνους και τις επιπλοκές που μπορεί να συνδέονται με την ανορθωση της εσω επιφάνειας των μηρών σας.

Προετοιμασία για την ανόρθωση μηρών

Ο γιατρός θα σας δώσει ένα φυλλάδιο με ακριβείς οδηγίες για το πώς να προετοιμαστείτε για την επέμβαση. Οι προεγχειρητικές οδηγίες θα παρέχουν όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζετε πριν από την προκαθορισμένη ημερομηνία της πλαστικής χεριών, δηλαδή:

  • Κατευθυντήριες γραμμές για το φαγητό, το ποτό, το κάπνισμα, τις βιταμίνες, τα φάρμακα και οτιδήποτε θα πρέπει να λάβετε ή να αποφύγετε
  • Τα συμπτώματα που θα χρειαστεί να παρακολουθείτε
  • Οδηγίες για τη μετεγχειρητική φροντίδα του εαυτού σας

Κατά την προετοιμασία για τη χειρουργική επέμβαση είναι πιθανό να σας ζητηθεί:

  • Να προβείτε σε ορισμένες εργαστηριακές εξετάσεις
  • Να λάβετε ορισμένα φάρμακα ή να ρυθμίσετε τυχόν τρέχουσα φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνετε
  • Να σταματήσετε το κάπνισμα
  • Να αποφύγετε τη λήψη ασπιρίνης, αντι-φλεγμονωδών φαρμάκων και φυτικών συμπληρωμάτων που μπορεί να αυξήσουν την αιμορραγία στην διάρκεια του χειρουργείου

Ακόμη, ο πλαστικός σας χειρουργός θα αξιολογήσει την γενική κατάσταση της υγείας σας, θα λάβει λεπτομερείς μετρήσεις του σώματός σας και της περιοχής των μηρών ειδικά και θα λάβει φωτογραφίες για το ιατρικό σας ιστορικό.  Τέλος, θα πρέπει να μεριμνήσετε για κάποιον φίλο/συγγενή που θα σας βοηθήσει στο σπίτι μετά από την επέμβαση. Η επιτυχία και η ασφάλεια της διαδικασίας σχετίζεται με την επιλογή της αναισθησίας, με την γενική κατάσταση της υγείας σας και από την ειλικρίνεια σας κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης με τον χειρουργό. Το ιδανικό για τον ασθενή να βρίσκεται σε όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση πριν από τη διαδικασία του χειρουργείου και να μην έχει καπνίσει για κάποιους μήνες.