Ανορθωση εσω επιφανειας μηρου (thigh lift)

Πως γίνεται η ανορθωση μηρών;

Ανόρθωση μηρών – Επέμβαση

Ανορθωση μηρών – Τύποι αναισθησίας

Κατά την επέμβαση ανόρθωσης μηρών η  αναισθησία που θα πραγματοποιηθεί θα είναι είτε η ενδοφλέβια καταστολή, είτε η γενική αναισθησία. Ο γιατρός θα επιλέξει την κατάλληλη αναισθησία για την περίπτωσή σας. Η επιλογή του είδους της αναισθησίας βασίζεται ανάμεσα σε άλλα κριτήρια και στις τυχόν συμπληρωματικές επεμβάσεις που θα εκτελεστούν παράλληλα. Η αναισθησία όταν πραγματοποιείται από έμπειρο αναισθησιολόγο, σε κατάλληλα εξοπλισμένη κλινική είναι μία εξαιρετικά ασφαλής διαδικασία.

Ανόρθωση μηρών – Επέμβαση

Αρχικά ο ασθενής τοποθετείται σε ύπτια θέση, με ανοιχτά τα πόδια ώστε ο γιατρός να έχει πρόσβαση στο εσωτερικό των μηρών του ασθενούς. Ο πλαστικός χειρουργός κάνει δύο τομές. Η πρώτη ξεκινά από το εσωτερικό του γονάτου και εκτείνεται έως την βουβωνική χώρα. Η δεύτερη τομή γίνεται κάθετα προς την πρώτη, κατά μήκος την πτυχή της βουβωνικής χώρας. Με ειδικά εργαλεία ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί την περίσσεια ποσότητα του δέρματος. Στην συνέχεια ο πλαστικός χειρουργός εκτελεί εσωτερικά ράμματα ώστε να επιτευχθεί η στήριξη των υποκείμενων ιστών και να σχηματιστεί το επιθυμητό σχήμα και περίγραμμα των μηρών. Κατόπιν το δέρμα συσφίγγεται και ράβεται στη νέα θέση. Στις τομές εφαρμόζονται παροχετεύσεις για την συλλογή των υγρών, και τοποθετείται ένας επίδεσμος γύρω από τον κάθε μηρό.

Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές κατά την ανορθωση μηρών;

 

Όπως συμβαίνει με κάθε χειρουργική επέμβαση, υπάρχει μια πιθανότητα επιπλοκών οι οποίες αποτρέπονται με την πρόληψη και εάν συμβούν είναι ιάσιμες:

Διαχωρισμός των τομών. Ο διαχωρισμός των τραυμάτων είναι συνήθης λόγω του σημείου που βρίσκονται οι τομές καθώς υπόκεινται σε συνεχή τριβή. Η επιπλοκή αυτή δεν φέρει ιδιαίτερους κινδύνους απλά επιτείνει την περίοδο της αποθεραπείας. Προλαμβάνεται με χρήση steri-stripes και μειωμένη κινητικότητα κατά την περίοδο της αποθεραπείας και αντιμετωπίζεται με αντιβιοτική αγωγή για την αποφυγή τυχόν μόλυνσης.

  • Μόλυνση και Λοίμωξη. Η λοίμωξη προλαμβάνεται με την χρήση παροχετεύσεων οι οποίες αποστραγγίζουν την περιοχή από τις εκκρίσεις υγρών και εάν συμβεί αντιμετωπίζεται με αντιβιοτική αγωγή.
  • Θρόμβωση του αίματος. Η θρόμβωση του αίματος αποτελεί έναν σοβαρό αλλά σπάνιο δυνητικό κίνδυνο μετά την χειρουργική επέμβαση. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ξεκινήσετε σύντομα μετά την επέμβαση το ελαφρύ, καθημερινό περπάτημα, να φοράτε αντιθρομβωτικές κάλτσες και να αποφύγετε το κάπνισμα.
  • Νέκρωση του δέρματος. Επίσης αποτελεί μία σπάνια επιπλοκή η οποία αφορά κυρίως τους καπνιστές. Η συγκεκριμένη επιπλοκή αντιμετωπίζεται χειρουργικά, με χρήση μοσχεύματος και προλαμβάνεται με την διακοπή του καπνίσματος κάποιους πριν και μετά την ανορθωση μηρων.
  • Συλλογή υγρού. Η συλλογή υγρού κάτω από το δέρμα, κατά μήκος της τομής, αποτελεί ένα από τα πιο κοινά προβλήματα. Συνήθως προλαμβάνεται με την χρήση παροχετεύσεων, ενώ αν η συλλογή είναι μεγάλη γίνεται παρακέντηση όπου ο χειρουργός αναρροφά το συγκεντρωμένο υγρό με μία βελόνα. Είναι μία επιπλοκή που αντιμετωπίζεται εύκολα και δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα.
  • Ασυμμετρία. Το αποτέλεσμα της επέμβασης μπορεί να παρουσιάζει ασυμμετρία ανάμεσα στα δύο πόδια. Η ασυμμετρία διορθώνεται με μία μικρή επέμβαση υπό τοπική αναισθησία.

Ακολουθείστε τις προεγχειρητικές και μετεγχειρητικές οδηγίες του πλαστικού σας χειρουργού για να ελαχιστοποιήσετε τους πιθανούς κινδύνους.